Web Analytics Made Easy - Statcounter

زکات فطره تکمیل‌کننده عبادتمان در ماه مبارک رمضان است و پرداخت آن بر هر فردی که مشکل مالی نداشته باشد و بتواند از هزینه خود و افراد تحت تکفل خود بر بیاید واجب است.

به گزارش شبکه اطلاع رسانی راه دانا به نقل از بلاغ، رمضان در حال تمام شدن است و حال باید به خود بیندیشیم که در این یک ماه چه کردیم و در آینده باید چگونه باشیم.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!


رمضان فرصت مناسبی برای خود پالایی بود و همچنین تلنگری بود برای توجه کردن به نیازمندان و درک مشکلات آنان و در این ایام می‌شد خود را برای یک سال بیمه کنیم.

پس از رمضان عید فطر می‌آید و از سخنان معصومین(ع) چنین مستفاد می‌شود که روز عید فطر، روز گرفتن مزد است و لذا در این روز مستحب است که انسان بسیار دعا کند و به یاد خدا باشد و روز خود را به بطالت و تنبلی نگذراند و خیر دنیا و آخرت را بطلبد.

عید فطر یکی از دو عید بزرگ در سنت اسلامی است که درباره آن احادیث و روایات بیشمار وارد شده است.

مسلمانان روزه‌دار که ماه رمضان را به روزه‌داری به پا داشته و از خوردن و آشامیدن و بسیاری از کارهای مباح دیگر امتناع ورزیدند، پس از گذشت ماه رمضان و در نخستین روز ماه شوال اجر و پاداش خود را از خداوند می‌طلبند، اجر و پاداشی که خود خداوند به آنان وعده داده است.

مهدی آباد کارشناس فرهنگی در گفت‌وگو با بلاغ، با اشاره به سخن امیرالمومنین که فرمودند روزی که گناه نباشد، روز عید است، گفت: عید فطر یک روز بعد از ماه مبارک رمضان است و ماهی که در آن عبادت است و ماه نزول قرآن که در خطبه شعبانیه نبی اکرم آمده که ماه رمضان ماهی است که خداوند شیطان را در قل و زنجیر قرار داد.

آباد افزود: کسی که بتواند از ماه رمضان استفاده کند و به خودسازی بپردازد در نتیجه شیطان نفس را از میان می‌برد و فقط نفس عماره است و در این یک ماه می‌توانست به خودسازی برای جلوگیری از گناهان بپردازد.

وی با بیان اینکه پس از ماه مبارک رمضان کاری نکنیم که اجر این ماه ضایع شود، تصریح کرد: رمضان شروعی برای بهتر شدن و انسانیت و بندگی است و هنگامی که نفسمان آماده شد می‌توان از این نفس برای 11 ماه دیگر نیز از آن استفاده کرد.

این کارشناس فرهنگی یادآور شد: پرداخت زکات فطریه بر هر فردی که مشکل مالی نداشته باشد و بتواند از هزینه خود و افراد تحت تکفل خود بر بیاید واجب است.

زکات فطره تکمیل‌کننده یک ماه عبادت

وی زکات فطره را تکمیل‌کننده عبادتمان در ماه مبارک رمضان دانست و عنوان کرد: طبق احادیث پرداخت نکردن زکات فطره موجب می‌شود تا عبادتمان در این ماه قابل قبول نباشد و در حدیثی از امام صادق آمده است که عدم پرداخت زکات فطره تعجیل در مرگ را نیز به همراه دارد.

آباد گفت: اگر روزه گرفتن درک شرایط فقرا و افراد کم توان به دلیل عدم تمکن مالی است بنابراین هنگامی که فطریه را پرداخت می‌کنیم و با توجه به اینکه یک ماه گرسنگی را درک کردیم در این حالت فطریه را با رضایت قلب به فقرا می‌دهیم.

وی تصریح کرد: پرداخت زکات از نظر بزرگان و علما باید به افرادی برسد که از لحاظ مالی مشکل دارند و حتی نمی‌توان از زکات فطریه برای ساخت مساجد و حسینیه و این موارد خرج شود و الزاما باید به افرادی نیازمند برسد که بتوانند بخشی از مشکلات خود را حل کنند.

محمد صادق سلیمانی مدیر حوزه علمیه امام صادق علیه‌السلام در کوتنا قائم‌شهر در گفت‌وگو با بلاغ، اظهار کرد: خداوند ماه رمضان را برای عبادت و بندگی و نزدیک شدن مردم به خدا قرار داد و محصول یک ماه روزه‌داری تقوا، خویشتنداری و خودنگه‌داری است.

سلیمانی افزود: پایان ماه مبارک رمضان را خداوند عیدی برای جشن و سرور کسانی که یک ماه عبادت و بندگی در راه خدا را تجربه کردند قرار داد تا در یک روز شادی کنند.

وی تصریح کرد: خداوند روزه در عید فطر را حرام اعلام کرد زیرا روزه با پایان ماه مبارک رمضان پایان می‌یابد و روز جشن و شادی آغاز می‌شود و یکی از موارد شادی خوردن و آشامیدن است.

مدیر حوزه علمیه امام صادق(ع) گفت: در عید فطر خداوند یک واجب مالی را بر عهده کسانی که روزه‌داری کردند قرار داد که برای زکات بدن است تا سلامت و امنیتشان و همچنین بهداشت بدنشان حفظ شود، بنابراین خداوند زکات فطره را مطرح کرد.

وی با بیان اینکه در کنار نماز، خداوند زکات را مطرح می‌کند، گفت: خداوند می‌خواهد که بندگانش دو ارتباط را حفظ کنند و آن اینکه ارتباط با خالق و ارتباط با مخلوق است که ارتباط با خداوند در سایه نماز تأمین می‌شود و ارتباط با مخلوق در زمینه واجبات مالی مانند زکات و رسیدگی به فقرا و دادن مالی به کسانی که نیازمند هستند.

سلیمانی با اشاره به اینکه میزان زکات بر حسب مقدار غذا است، افزود: هر فرد برای سلامت جسم خود به میزان سه کیلوگرم غذا داده می‌شود که این غذا در مناطق مختلف متفاوت است به طوری که در جایی برنج استفاده می‌شود و در جای دیگر گندم استفاده می‌کنند و در مناطقی که خرما بر سر سفرهایشان زیاد بکار می‌رود خرما به عنوان زکات فطره مورد استفاده قرار می‌گیرد.

وی تصریح کرد: هر فردی که زکات فطره بر وی و خانواده‌اش واجب است با هر فرهنگی و رژیم غذایی باید بر طبق آن پرداخت کند.

سلیمانی یادآور شد: هر چند افراد می‌توانند با توجه به قیمت آن محصول مانند اینکه در مازندران سه کیلوگرم برنج حداقل قیمت آن 30 هزار تومان است اما ممکن است فردی که در مازندران زندگی می‌کند از برنجی کم قیمت استفاده کند، در این حالت بر طبق نظر علما 15 هزار تومان است.

وی گفت: اگر زکات بر طبق گندم باشد کیلویی 2 هزار تومان محاسبه کنند، یعنی از هر نفر 6 هزار تومان است بنابراین خانواده سه نفره که از گندم استفاده می‌کنند 18 هزار تومان زکات فطریه آنها می‌شود و یا هر خانواده‌ای می‌تواند برای یک فرد برنج و برای فرد دیگر گندم زکات دهد. انتهای پیام/

منبع: دانا

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.dana.ir دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «دانا» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۱۳۸۰۲۰۳۰ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

ضرورت استفاده از تکنولوژی هوش مصنوعی در علوم‌ پزشکی

به گزارش خبرگزاری علم و فناوری آنا، بهرام عین‌اللهی اظهار کرد: نظام سلامت جمهوری اسلامی ایران در منطقه و دنیا پیشتاز است و افتخاری بزرگ رقم زده است.

وی با بیان اینکه روند آموزش علوم پزشکی در دنیا در سال ۲۰۲۴ تاکید بر آموزش بالینی مبتنی بر جامعه بوده است، افزود: ادغام هوش مصنوعی و تکنولوژی نوین در حال حاضر در جهان مطرح و جمهوری اسلامی ایران نیز در این زمینه، کارهای بزرگی انجام داده است.

 عین‌اللهی با بیان اینکه روش تدریس در گذشته به صورت سنتی استاد محور و جزوه محور بود، با تاکید بر نقش مهم دانشجویان، از دانشجویان فعال به عنوان یکی از مهمترین ارکان آموزش یاد کرد و گفت: در حال حاضر آموزش‌ها در علوم پزشکی بر اساس مسئله و حل مسئله در جریان است و فراتر از استاندارها عمل کرده و می کنیم.

وی دستاوردهای علوم پزشکی و حوزه سلامت را موجب افتخار ملی و بین المللی دانست و گفت: یکی‌ از دلایل موفقیت نظام سلامت ادغام آموزش و درمان در سال ۱۳۶۵ است چرا که آموزش را متناسب با نیاز بهداشت و درمان جامعه قرار داده و توانسته ایم تحولی در آموزش و درمان ایجاد کنیم.

وزیر بهداشت، درمان و آموزش پزشکی با بیان اینکه رشد کمی و کیفی در حوزه آموزش پزشکی را به موازات یکدیگر پیش می‌بریم، افزود: در رشد کمی افزایش تعداد ظرفیت خدمات‌ سلامت، تماس دانشجو با جامعه، حضور دانشجویان در فیلد ارائه خدمات، توسعه مراکز آموزش پزشکی و حل مشکل خدمات توسط هیات های علمی را در دستور کار قرار داده‌ایم.

 عین اللهی توسعه پژوهش‌های کاربردی، افزایش دو برابری شرکت دانش بنیان و انجام پژوهش برای رفع نیازهای مردم را از جمله اقداماتی برشمرد که در بخش کیفی نظام سلامت انجام شده است.

 وزیر بهداشت با اشاره به ضرورت مشارکت بیشتر دانشجویان در عرصه های خدماتی و تحقیقاتی، یادآور شد: تمرکز ما استفاده از آزمایشگاه های مهارتی و شبیه سازها در علوم پزشکی، استفاده از تکنولوژی هوش مصنوعی و مهارت های آموزشی از راه دور است.

 وی گفت: توانمندسازی اساتید، اعضای هیات علمی و بکارگیری روش های نوین سنجش و ارزیابی از جمله مواردی است که باید در آموزش علوم پزشکی تجلی پیدا کند.

 عین اللهی در بخش دیگری از سخنان خود با اشاره به تشکیل شورای عالی کرامت در وزارت بهداشت، گفت: حفظ کرامت بیمار از سوی دانشجویان علوم پزشکی و نیروهای حوزه سلامت همواره مورد تاکید ما بوده و خواهد بود.
 
وزیر بهداشت، درمان و آموزش پزشکی با تاکید بر اهمیت مرجعیت علمی کشورمان در رشته های علوم پزشکی، یادآور شد: فعالیت گسترده شرکت‌های دانش بنیان در جهت پاسخگویی به نیاز جامعه و تحول در بهره مندی از ظرفیت نخبگان، تجاری سازی تحقیقات و تکمیل زنجیره علم و فناوری بخشی از ابزارهای رسیدن به این مرجعیت است. 
 
وی از تحصیل ۲۲۸ هزار ۶۹۷ دانشجو در دانشگاه علوم پزشکی کشور به عنوان یکی از نقاط قوت نظام سلامت جمهوری اسلامی ایران یاد کرد و افزود: خوشبختانه در دولت مردمی و در راستای تحقق عدالت در سلامت، در حوزه آموزشی ۲۶۰ هزار متر مربع فضای فیزیکی به ظرفیت کشور اضافه شده و امسال برنامه ما تامین نیازهای آموزشی دانشگاه هاست.

 وزیر بهداشت، درمان و آموزش پزشکی به دیگر دستاوردهای دولت مردمی آیت الله رئیسی اشاره و خاطرنشان کرد: در این دوره، ۴ دانشکده علوم پزشکی، ۱۳ مجتمع عالی پزشکی، ۸ دانشکده پرستاری و ۴ دانشکده داروسازی ایجاد شده است.

 وی با تاکید بر اینکه هوشمندسازی باید در همه دانشگاه های علوم پزشکی مورد توجه قرار گیرد به تصویب آیین نامه دستیاری اشاره کرد و گفت: تعیین و تعدیل علمی میزان کشیک شب برای کلیه دستیاران مدنظر قرار گرفته‌ است و از سوی دیگر ارائه تسهیلات و بیمه پایه و تکمیلی در خصوص دستیاران تقویت شده است‌.

 وی با بیان اینکه بومی سازی منابع علمی را شروع کرده ایم، گفت: باید موضوعات نوظهور و میان رشته ای مورد توجه قرار گیرد. همچنین پیاده سازی فناوری جدید و نوین در آموزش پزشکی و رسیدن به مرجعیت علمی مدنظر ما قرار دارد.

انتهای پیام/

دیگر خبرها

  • تکمیل بیمارستان رازی کوهدشت تا پایان سال ۱۴۰۴
  • ثبت ۱۶۸ هزار و ۶۷۳ طرح تحقیقاتی در حوزه سلامت/ راه اندازی ۱۱۴ مرکز رشد فناوری سلامت
  • آمادگی وزارت بهداشت برای تقویت زیرساخت‌ های نظام سلامت آفریقا
  • آمادگی وزارت بهداشت برای تقویت نظام سلامت در قاره آفریقا
  • وزیر بهداشت عنوان کرد؛ پرداخت فوق‌العاده خاص به کارکنان نظام سلامت در سال جاری
  • ضرورت استفاده از تکنولوژی هوش مصنوعی در علوم‌ پزشکی
  • در برخی از حوزه‌های پرستاری پیوست عدالت وجود ندارد
  • پرستاران بیشترین نقش را در زمینه سلامت جامعه دارند
  • فوق العاده خاص کارکنان حوزه سلامت به زودی پرداخت می‌شود
  •  رشد ۴۶ درصدی جمع‌آوری زکات فطره و کفاره در نطنز